Τα αξιοθαύμαστα φαράγγια της Δυτικής Κρήτης

Τα αξιοθαύμαστα φαράγγια της Δυτικής Κρήτης

 

ΤO ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

faragisamarias

Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στο νομό Χανίων στην οροσειρά Λευκά Όρη. Εκτείνεται σε 18 χιλιόμετρα και θεωρείται το μεγαλύτερο φαράγγι της Κρήτης αλλα και της Ευρώπης αναφορικά με το μήκος του. Έχει πλάτος από 150 μέτρα ενώ το στενότερο του σημείο,με την ονομασία "Πόρτες",έχει πλάτος 3 μέτρα. Εχεί χαρακτηριστεί, ήδη από το 1962, ως Εθνικός Δρυμός Ελλάδας και φιλοξενεί πολλά ενδημικά πουλιά,σπάνια βότανα,φυτά και διάφορα είδη ζώων με το πιο γνωστό από αυτά τον κρητικό αίγαγρο (κρι κρι). Το φαράγγι ανοίγει κάθε χρόνο τον Απρίλιο 'η Μάιο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν στο φαράγγι με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου από τον κεντρικό σταθμό των Χανίων χρησιμοποιώντας το δρομολόγιο Χανιά-Ομαλός (Φαράγγι Σαμαριάς). Το φαράγγι καταλήγει στην Αγία Ρουμέλη και οι επισκέπτες μεταφέρονται με το καραβάκι (Δρομολόγια Καραβιού) στα Σφακιά ή στη Σούγια από όπου τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σφακιά-Χανιά τους μεταφέρει στα Χανιά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.samaria.gr/language/el/

ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

 

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ

faragiImvrou

Το Φαράγγι της Ίμβρου βρίσκεται κοντά στα Σφακιά νότια των Χανίων. Ξεκινάει από το μικρό οροπέδιο του χωριού Ίμβρος και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες με την υπέροχη θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Εκτείνεται σε 7 χλμ και είναι εύκολο να περπατηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου σε 3 ώρες περίπου. Έχει βραχώδεις σχηματισμούς, στενά περάσματα και άγρια βλάστηση. Το ωραιότερο σημείο είναι στα μέσα της διαδρόμής όπου οι βράχοι πλησιάζουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο και η απόσταση που τους χωρίζει είναι 2 μέτρα περίπου. Αντίθετα με το Φαράγγι της Σαμαριάς, δεν υπάρχουν πηγές τρεχούμενων νερών. Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στα Σφακιά με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου χρησιμοποιώντας το δρομολόγιο Χανιά-Σφακιά (Χώρα Σφακίων).

 

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

faragiagiaseirinis

Το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται σε απόσταση 43 χλμ από τα Χανιά. Είναι ένα πανέμορφο και καταπράσινο φαράγγι. Η ονομασία του προήλθε από το χωριό της Αγίας Ειρήνης το οποίο είναι χτισμένο στην είσοδο του. Εκτείνεται σε 7,5 χλμ μήκος και είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και η διάρκεια διάβασης του είναι 3 ώρες. Μόλις 5 χλμ απέχει το παραθαλάσσιο χωριό της Σούγιας, με την πανέμορφη παραλία του, από την νότια είσοδο του φαραγγιού. Το φαράγγι φιλοξενεί πολλά είδη ζώων όπως ο κρητικός αίγαγρος (κρι κρι) και πολλά είδη δένδρων,φυτών και βοτάνων. Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στην Σούγια με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου χρησιμοποιώντας το δρομολόγιο Χανιά-Σούγια.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΙΚΤΑΜΟΥ

faragi Diktamou

 Το φαράγγι του Δικτάμου βρίσκεται 21χλμ ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο χωριό Κατωχώρι σε υψόμετρο 300m. Εκτείνεται σε 8χλμ και καταλήγει  ανατολικά του χωριού Φαράγγι σε υψόμετρο 40m, δίπλα στο χωριό Στύλος.  Η πεζοπορία μέσα στο φαράγγι διαρκεί περίπου 3 ώρες και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς υπάρχουν σημεία που θέλουν σκαρφάλωμα. Το φαράγγι είναι μαγευτικό καθώς είναι καταπράσινο με τεράστια πλατάνια κι αστύρακες, ενώ έχει πολλές κρημνώδεις πλαγιές στις οποίες φύεται το ενδημικό βότανο της Κρήτης. Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στο φαράγγι με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου χρησιμοποιώντας το δρομολόγιο Χανιά-Κεραμιά.

Αγορά εισιτηρίων

location_on

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.e-ktel.com. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας